ceruza galéria

Bemutatkozás

Mező Imre Zsolt

Grafikus művész

Mező Imre Zsolt

Mióta kinyílt a csipám és az eszemet tudom, mindig is a rajzolás és az ehhez kapcsolódó területek voltak azok, ahol otthon éreztem magam. Lubickoltam, mint hal a vízben,  akár ceruzarajzról, festésről, vagy az alkalmazott grafika területeiről volt is szó. Szorgalmasan végigjártam az ehhez kapcsolódó iskolákat az általános iskolai rajzszakkörtől kezdve a rajz-fakultációs gimnáziumon át, a “Dekor” sulin keresztül a Magyar Képzőművészeti Egyetemig, ahol végül 1996-ban diplomáztam tervező grafika szakon.
Az azóta eltelt időszakban bebarangoltam a szakma szinte minden területét: a könyv tervezésétől a mesekönyv illusztrálásáig, a díszlettervezéstől a honlaptervezésig, a céges arculatok tervezésén át a csomagolásokig, étlapokon keresztül a magazin tervezéséig és még sorolhatnám amit csak kinyomtatnak, printelnek és kattintanak. Eközben nem felejtkeztem el a ceruzáról és az ecsetről sem. Amennyire időm engedi, festményeket, grafikákat, montázsokat készítek, melyekből időnként önálló kiállításokat is rendezek. ( www.ceruzastudio.hu )
Bár mindig is szerettem arcokat rajzolni, egy különleges lehetőség adott arra apropót, hogy újra kicsit komolyabban foglalkozzak vele. 2015 második felében felkérést kaptam régi ismerősömtől, Rónai Egon műsorvezetőtől, hogy “Húzós” című  interjú műsorát színesítsem az által, hogy portrét rajzolok, ott a stúdióban, élőben, valós időben (20 percem volt egy rajzra) a műsor vendégeiről, akiknek a beszélgetés lezárása és köszönet képpen át is adta a sebtiben bekeretezett képet.  A rettenetes pánik érzésem az idő haladtával, adásról adásra élvezetes kihívássá nemesült és már akkor eldöntöttem, hogy ha le is zárul a műsor adta lehetőség, valamilyen formában mindenképp folytatni fogom a portrék készítését. Ennek az elhatározásnak a gyümölcse képpen indítottam el kifejezetten portrérajzolásra tematizált honlapom.
Számomra az emberi arc megjelenítése mindig is az egyik legizgalmasabb művészi kihívások közé tartozott, remélem a rajzokon nemcsak a portré alanyok egyéniségét, hanem az alkotás örömét is sikerül megörökíteni.

Az ATV “Húzós” c. műsorában készült rajzokról ITT láthat ízelítőt!

CERUZA GALÉRIA © Minden jog fenntratva.
A honlapon közzétett rajzokat, képeket és szövegeket idézni, felhasználni csak a szerző írásos engedélyével lehet!
Design: Ceruza Grafikai Stúdió / Mező Imre Zsolt, Programozás: Román András