ceruza galéria

fontos tudnivalók

Néhány szempont a fénykép kiválasztásához

Az Első fontos lépés, hogy a portrérajzhoz megfelelő, előnyös fényképet, portréfotót kell választani. ebben szeretnék segíteni néhány instrukcióval:

1.

Mostanában a legtöbb portréfotó úgynevezett “selfie”, melyet az emberek önmagukról készítenek, általában mobiltelefonnal. Ezek kedves pillanatok tudnak lenni, de klasszikus portrérajzolás céljára nem igazán alkalmasak. Mivel túl közelről készülnek, előnytelenül torzítják az arcot. Ha ezeket a képeket egy az egyben megrajzoljuk, furcsán torz, előnytelen képeket kapunk. De ha valaki direkt ilyen mókás rajzot szeretne, ám legyen!

2.

A kiválasztott fénykép megfelelően részletgazdag kell hogy legyen. Ha a rajzoló nem ismeri, vagy látja személyesen a portré alanyát, fontos, hogy az arcáról minél több információt kapjon. Egy általunk jól ismert személynek a vonásait a legapróbb részletekig ismerjük. De ha az elküldött fotó homályos, vagy kis felbontású, ezeket a fontos apró részleteket nem tudjuk megjeleníteni a rajzon.

3.

Amennyiben van rá lehetőség, több képet is érdemes elküldeni a megrendelés leadásakor. Így a rajzoló bizonyos művészi szempontok alapján a legmegfelelőbb képet tudja kiválasztani. A megrendeléskor egész pontosan három fotó küldésére is van lehetőség.

4.

A megfelelő fénykép kiválasztásakor érdemes még odafigyelni az előnyös testtartásra (nem szerencsés pl. a behúzott nyak), a megfelelő öltözetre (a túl sok ruha nem mindíg előnyös:  pl. nagy kalap, kapucni, sál, stb…), a megfelelő bevilágításra (nem szerencsés pl. az élesen vakus kép) és így tovább...

keretezés - legyen egy gonddal kevesebb!

Ha szeretné, segítünk a portrérajz keretzésében is, az IKEA-ban kapható fehér fa kerettel.

Amennyiben kéri, az elkészült portrérajzot keretbe helyezzük

( IKEA - KNOPPANG 30x40cm ) és azzal együtt postázzuk Önnek.

 

Ennek plusz költsége:
3.500.- Ft

portré keretezés

CERUZA GALÉRIA © Minden jog fenntratva.
A honlapon közzétett rajzokat, képeket és szövegeket idézni, felhasználni csak a szerző írásos engedélyével lehet!
Design: Ceruza Grafikai Stúdió / Mező Imre Zsolt, Programozás: Román András